• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всесвітній день управління інформацією

Всесвітній день управління інформацією

2021-02-18

Всесвітній день управління інформацією – дата, що відзначається на міжнародному рівні та проводиться щороку 3-го четверга лютого. Його мета – підвищити обізнаність громадськості щодо основних принципів управління інформацією. Працівники, що відповідають за обіг інформації на підприємстві мають знати, як створювати, зберігати, керувати та знищувати документи. Завдяки сучасним технологіям пропонуються програмні рішення для підприємств різної величини та сфери діяльності.

За координацією та організацією свята слідкують Американська асоціація управління інформацією в галузі охорони здоров’я та профільні організації, які займаються документообігом у медичній сфері та оперують даними про стан здоров’я пацієнтів, що дозволяє надати необхідну своєчасну медичну допомогу. У 2021 році дата святкування випадає на 18 лютого.

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЄЮ?

Управління інформацію – це важлива діяльність, яка передбачує створення, збереження та керування документацією. Сьогодні документи представлені фізично – це друковані папери з важливою інформацією та у вигляді цифрових файлів, баз даних, програмного забезпечення тощо. Життєвий цикл кожного документу починається його створенням та використанням та закінчується виключенням з обігу.

Стрімкий розвиток технологій вплинув не тільки на форму документів, але й на швидкість їх створення. У той самий час вимоги до нормативних актів значно зросли, тому традиційні інструменти документообігу вже не в змозі впоратися з керуванням даними. Завдяки чому з’явилася нова всебічна платформа, що забезпечує управління інформацією в реаліях сучасності.

Сучасне управління інформацією виходить далеко за межі створення та керування даними. Воно також включає конфіденційність, контроль доступу, кібербезпека, зручність подання інформації для користувачів та інші аспекти, що стали невіддільними у сучасних рішеннях.

Таким чином, сфера управління інформацією перетворилася на величезний комплекс рішень, важливих для планування роботи організацій різної величини та юрисдикції. Сучасні платформи управління інформацією забезпечують застосування цих рішень до різних сховищ даних та документів.

У Сполучених Штатах Америки галузь управління інформацією отримала офіційне визнання в листопаді 2011 року. Саме тоді чинний президент США Барак Обама видав розпорядження, згідно з яким всі процеси управління документообігом в уряді президента були переглянуті та просунуті для повнішого охоплення та розв’язання поточних питань.

Галузь управління інформацією стала стрімко зростати. Організації стали частіше використовувати у своїй діяльності системи управління даними. А в 2012 році цій темі була присвячена щорічна міжнародна конференція Асоціації менеджерів та адміністраторів записів (Association of Records Managers & Administrators, ARMA).

Сьогодні багато діловодів та менеджерів з діловодства володіють знаннями про управління інформацією на досить високому рівні. Проте багато працівників про цю галузь знають небагато. Саме для підвищення цієї обізнаності в 2013 році була заснована дата святкування Всесвітнього дня управління інформацією.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi