• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Верховна Рада затвердила Державний прапор України

Верховна Рада затвердила Державний прапор України

2015-01-28

/Files/images/00_alt/883.jpg

28 cічня. Відтепер державний прапор виглядав у формі прямокутного полотнища з однаковими за розміром горизонтальними смугами синього і жовтого кольорів.Жовтий колір виступає в якості символу пшеничних полів, а синій - чистого і мирного неба. Це одна версія кольорової гами прапора. За іншою версією, поєднання кольорів запозичене з найдавніших часів, коли Київська Русь лише починала свій розвиток.

Законопроектом 2009 року передбачений певний порядок щодо встановлення, розміщення і використання Державного прапора України центральними органами влади, міністерствами, державними адміністраціями, організаціями та установами, а також фізичними особами.<br>Державний прапор України має свій день вшанування, який припадає на 23 серпня. Він був затверджений президентом України в 2004 році. Прапор є не тільки зовнішнім атрибутом влади. Це символ України, що відображає її національний дух і волю.

Досі не вщухають пристрасті з приводу колірного рішення на основному символі держави. Є думка, що у верхній половині прапора повинен бути жовтий колір, а не синій. У такому «невмілому» поєднанні кольорів філософи вбачають спотворений прояв дійсності, який позначається на благополуччі і процвітанні народу. Сперечатися не будемо, оскільки Конституція України закріпила таке співвідношення кольорів, яке маємо на сьогоднішній момент.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi