Всесвітній день сімейного лікаря

2021-05-19

Значна частина людських проблем, пов’язаних з фізичним станом, в сучасному світі вирішується на прийомах в сімейних лікарів, тобто на етапі первинної лікарської допомоги. Цю медичну сферу також називають загальною практикою, спеціалісти якої в ідеалі супроводжують своїх пацієнтів все життя — від самого народження, а отже, володіють детальними знаннями про їхній стан здоров’я, історії хвороб та життєві обставини.

Лікарі загальної практики всього світу мають своє професійне свято — 19 травня щороку відзначається Всесвітній день сімейного лікаря. Ця подія присвячена ролі сімейних лікарів в медичних системах різних країн та підкреслює важливий внесок цих спеціалістів в справу охорони здоров’я населення.

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ?

Сімейна медицина має давнє походження — вузька спеціалізація в ній набула поширення лише в XX столітті, а до цього майже всі лікарі займалися загальною практикою. Ще в Давньому Римі заможні громадяни зазвичай мали вдома особливого раба – лікаря, обов’язком якого було лікувати господарів, їхніх дітей та інших рабів в домі від усіх недугів.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi