• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інформація про підсумки проведення обласної благодійної акції «Сонечко в долонях» у 2020-2021 навчальному році

Інформація про підсумки проведення обласної благодійної акції «Сонечко в долонях» у 2020-2021 навчальному році

2021-05-07

На виконання наказу Херсонського державного будинку художньої творчості від 06 листопада 2020 року № 78 «Про проведення обласної благодійної акції «Сонечко в долонях» у 2020-2021 навчальному році», з метою співчуття, любові до людей, здатності прийти на допомогу, нести добро іншим через добрі справи, виховання в учнів почуття милосердя та розповсюдження ідей доброти, милосердя та гуманізму серед дітей та учнівської молоді, з 18 грудня 2020 року по 15 лютого 2021 року проведено обласну благодійну акцію «Сонечко в долонях» (далі – акція).

В акції взяли участь 1125 здобувачів освіти 128 закладів загальної середньої освіти, 3 закладів позашкільної освіти та 3 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Бериславського (2), Генічеського (25), Каховського (46), Скадовського (29), Херсонського (29) районів Херсонської області.

Акція проходила за напрямами: робота з людьми похилого віку, робота з дітьми-сиротами та дітьми, які позбавлені батьківського піклування, робота з дітьми з особливими потребами, надання матеріальної та шефської допомоги, благодійні концерти, ярмарки, акції.

У Бериславському районі створено 2 волонтерських загони: Бериславській міській громаді (1), Милівській сільській громаді (1).

У Генічеському районі створено 25 волонтерських загонів та загонів милосердя: Новотроїцькій селищній громаді (25).

У Каховському районі створено 46 волонтерських загонів та загонів милосердя: Великолепетиській селищній громаді ( 9), Верхньорогачицькій селищній громаді (26), Тавричанській сільській громаді (7), Хрестівській сільській громаді (4).

У Скадовському районі створено 29 волонтерських загонів та загонів милосердя: Голопристанській міській громаді (17), Каланчацькій селищній громаді (1), Мирненській селищній громаді (1), Бехтерській сільській громаді (10).

У Херсонському районі створено 29 волонтерських загонів та загонів милосердя: Херсонській міській громаді (26), Білозерській селищній громаді (2), Чорнобаївській сільській громаді (1).

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти створено 3 волонтерські загони: Державному навчальному закладі «Херсонське вище професійне училище ресторанного господарства» (1), Державному навчальному закладі «Херсонське вище професійне комерційне училище» (1), професійно-технічному училищі № 22 смт Велика Лепетиха (1).

Загалом створено134 волонтерських загони та загонів милосердя.

Учнівські та педагогічні колективи закладів загальної, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти активно підтримали обласну благодійну акцію «Сонечко в долонях». До благодійних заходів долучилися батьківські комітети, шкільні спонсори, лідери та активісти учнівського самоврядування.

Творчість та артистизм продемонстрували юні волонтери під час благодійних концертів, святкових новорічних та різдвяних заходів, театралізованих вистав для дітей з особливими потребами та ветеранів війни та праці.

Благодійні ярмарки в кожному закладі освіти пропонували купити випічку та солодощі власного виробництва. На кошти від продажу волонтерами закуплено найнеобхідніші товари для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Збір художньої літератури, дитячих розмальовок, канцелярських товарів, шкільного приладдя, теплого одягу та взуття, продуктів харчування, збір коштів на лікування – ось неповний перелік прояву волонтерськими загонами турботи та милосердя для категорійних дітей різного віку.

Волонтерські загони та загони милосердя допомагали одиноким громадянам та людям похилого віку: упорядковували подвір’я та прибирали їх від снігу та сміття, заготовляли дрова для опалення будинків, здійснювали доставку ліків та продуктів харчування, ремонтували підсобні приміщення, вітали зі святами, здійснювали підписку на газети та журнали. На кошти, зібрані під час благодійних ярмарок, закуплено ліки односельчанам, які їх потребують.

Шкільні прес-центри висвітлювали хід проведення акції на сторінках шкільних газет та стіннівках, засобах масової інформації та у соціальних мережах.

Всім волонтерським загонам та загонам милосердя оголошені подяки за вміння прийти н6а допомогу, нести радість іншим через добрі справи, розповсюдження ідей милосердя, гуманізму та активну участь у обласній благодійній акції «Сонечко в долонях»./Files/images/№9.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi