День підсніжника

2021-04-19

Підсніжники ( лат. Galanthus) – ранні та особливо ніжні вісники весни. Це перші квіти після тривалих зимових холодів. Тому вони особливо приваблюють своїм тендітним виглядом, яскравим кольором та запашним ароматом.

Для того, щоб відзначити перші ознаки весни з появою цих квіток, було створено міжнародний День підсніжника. На теренах України ці рослинки з’являються ще у березні. А от у Великобританії – країні походження свята – квітки починають пробиватися крізь холодну землю у середині квітня. Тому День підсніжника з 1984 року святкують на “екваторі” весни.

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ПІДСНІЖНИКА?

Саме свято з’явилося в Британії, вперше його відсвяткували 19 квітня 1984 року. В Англії ці квіти є надзвичайно популярними і ставляться до них з особливою дбайливістю. Жителі Туманного Альбіону вважають, що підсніжники, що ростуть на домашньому квітнику, вбережуть родину від злих духів. Тому у Великобританії підсніжники вирощують та розводять з таким же завзяттям, як тюльпани в Нідерландах.

Проте така популярність підсніжників зумовлена тим, що вони – перші квіти весни, які сповіщають, що зима здає свої позиції, а тепло отримало перемогу над холодом.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi