День флориста України

2021-03-31

31 березня 2000 року Міністерство Праці та соціальної політики України з ініціативи Наталії Агеєвої, засновниці «Академії флористики Наталії Агеєвої», внесло до Класифікатору професій нову професію «ФЛОРИСТ».

Роботу флориста важко назвати просто працею. Це поєднання багатьох знань не тільки з ботаніки, а й з математики, геометрії, історії, етнології, біохімії, медицини.

Без любові до цієї справи і багатої уяви у флористиці неможливий кінцевий результат – краса, що змушує, як мінімум, зупинитися поруч і помилуватися нею.Ще в період Стародавнього Єгипту квіти використовували для прикраси храмів, палаців і будинків. Стародавні греки, прагнучи домогтися прихильності небожителів, підносили кожному з богів Олімпу квіти певного сорту. Букет квітів був недовговічним, тому необхідним було дотримання певних канонів: конфігурація букета, пропорції, символізм. З’явилось мистецтво плетіння вінків. Навіть в архітектурі рослинний орнамент стає одним з ознак певного стилю. Пізніше, в епоху християнства в Європі з’явилася і закріпилася традиція дарувати букети квітів. І, звичайно ж, адресувалися такі подарунки в першу чергу жінкам в знак визнання їх краси, вираження почуттів і любові до них.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi