• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Дивовижний світ мистецтва стає ближчим разом з нами!

Дивовижний світ мистецтва стає ближчим разом з нами!

2020-02-24

У наш складний час не всі “зірки” можуть цим похвалитися, а вокальна студія “Сузір’я” обласного Палацу культури МОЖЕ! 21 лютого в ДБХТ на святі романсу ,зала як завжди була переповнена.

Як можна пояснити, що таке романс? Світлий смуток і трагічність, любов і безнадія, а й надія і віра. Ось що притягує вокальну студію до романсу.

Саме в ньому ВОНИ виразили найпотаємніше і передали його слухачеві. Старовинні романси найяскравіші і глядач їх слухав трепетно, затамувавши подих.

Таким є романс.

У Ніни Чулкової, Лідії Дехтяр він нагадував музичне оповідання, у Лідії Андроннік та Миколая Тимофеєва-маленьку трагедію, у Олени Скрипник, Івана Рудь, Галини Краснової -щоденниковий запис, у Генадія Ренжина і Лідії Вовченко- майстерно написане есе, у Алли Попко молодецьку завзятість.

Романси – невичерпне джерело краси і досконалості. Для нього характерна щирість ліричного почуття, душевна відкритість і простота вираження. Зал був у повному захваті, коли соліст студії Анатолій Шаповалов заспівав романс “Ти для мене все” і на очах у всіх присутніх, спустився зі сцени до глядачів та подарував букет квітів своїй КОХАНІЙ!

Жінки захоплено посміхалися, а в очах чоловіків застигло питання- “А я так зможу ?!”

Неперевершено обдарованою гостею свята була Тетяна Дудкіна -(солістка народного хору народної пісні «Дніпровські передзвони» обласного Палацу культури )яка заспівала романси на музику керівника хору Анатолія Москаленко, який хвилюючись акомпанував їй на баяні.

Кожне покоління авторів романсів залишає свій часовий знак за допомогою якого можна збагнути інтонацію, що наповнювала серце митця в хвилини радості і смутку.

Нині з дивовижною швидкістю розвиваються і модифікуються мистецькі жанри. Ламаються стереотипи форм. Активно входять у мистецтво все нові і нові темні образи. Але романс живе і процвітає, як вічно живою є тема кохання до Батьківщини, рідної землі, матері, свого народу, людини; як вічно живими є почуття, ідеали, мрії.

Спасибі за свято, голосно вигукували глядачі і ще дуже довго не відпускали артистів вокальної студії “Сузір’я” за куліси.

«Спасибі – АРТИСТ! ДЯКУЄМО- РОМАНС!».

/Files/images/1-2.png

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi