• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Матеріали для участі в обласній благодійній акції "Сонечко в долонях" опорного закладу - Скадовський навчально-виховний комплекс "Академічна гімназія"

Матеріали для участі в обласній благодійній акції "Сонечко в долонях" опорного закладу - Скадовський навчально-виховний комплекс "Академічна гімназія"

2017-02-27

Доброго дня! Дозвольте представитися, я - Богдан Катерина, Міністр турботи!

Вашій увазі хочу представити роботу свого Міністерства!

Одним із пріоритетних напрямків роботи Міністерства турботи є волонтерська робота.

Я, як Міністр турботи, прагну, щоб кожен учень відчував себе причетним до долі України, відзначався національною гідністю. Саме тому довірене мені Міністерство знаходиться у постійному пошуку. Для досягнення своєї мети використовуємо різні форми роботи – як традиційні, так і нетрадиційні. Серед них:

Ø Акції (благодійні, милосердя),

Ø Патріотичні фестивалі, театралізовані вернісажі

Ø Віртуальні екскурсії та подорожі

Ø Конференції, засідання за “круглим столом”, “зустрічі поколінь”, уроки Мужності

Міністерством турботи визначено декілька напрямків роботи –

Ø допомога воїнам АТО,

Ø ветеранам педагогічної праці та людям похилого віку,

Ø дітям – сиротам, позбавлених батьківського піклування та дітям з обмеженими можливостями,

Ø збереження навколишнього середовища,

Ø догляд за пам’ятками історії та культури.

Гімназисти не можуть стояти осторонь тих суспільно-політичних подій, що відбуваються в нашій країні. Тож основним напрямом волонтерського руху СНВК є допомога воїнам АТО.

Протягом 2015-2016 навчального року в СНВК «Академічна гімназія» було проведено низку заходів та акцій, під час цих акцій було зібрано понад 28 тисяч гривен для різних благодійних цілей.

Декілька років поспіль вже стали традиційними започатковані гімназистами акції

· «Сплети сітку – збережи життя» (опорний заклад - Скадовський навчально -виховний комплекс «Академічна гімназія» долучився до справи всієї країни - плетіння маскувальних сіток для бійців, які перебувають у зоні антитерористичної операції)

· «Масляна для всіх» (у рамках акції, гімназисти готують млинці до свята масляної та передають їх воїнам-прикордонникам та мобілізованим, які служать у Скадовському військкоматі, мобілізованим, які дислокуються у селі Новомиколаївка),

· «Привітай бійця з Велекоднем» - волонтери готують театралізоване дійство, під час якого вручають воїнам підготовлені власноруч великодні кошики.

Серед найпоширеніших форм роботи є написання листів солдатам, виготовлення оберегів, придбання теплих речей – шкарпеток, рукавичок, більшість із яких виготовлені власними руками гімназистів та їх батьків, проведення уроків Мужності спільно з воїнами-земляками. Усі зібрані речі завдяки громадській організації «Майдан» (керівник Зикова Наталя Миколаївна) та волонтеру, випускнику нашого навчального закладу, Литвиненко Миколі, систематично передаються бійцям, які знаходяться в зоні АТО, та захищають цілісність і незалежність нашої держави.

Ще одним провідним напрямом волонтерського руху гімназистів є допомога людям похилого віку.

Декілька років поспіль у Скадовському навчально-виховному комплексі «Академічна гімназія» діють загони «Милосердя». Основною метою їх діяльності є надання посильної допомоги людям похилого віку, ветеранам праці, зокрема педагогічної праці.

За ініціативи загонів «Милосердя», по СНВК «Академічна гімназія» оголошено безстрокову акцію «Ветеран не може бути самотнім». 29 ветеранів педагогічної праці постійно охоплені увагою та турботою гімназистів.

Активними є вихованці СНВК й в усіх міських, районних благодійних акціях. Так, наприклад, у цьому навчальному році було надано допомогу 10 одиноким пенсіонерам у рамках проведення та відзначення Дня людей похилого віку, що відзначається в Україні 1 жовтня.

Важливим напрямком роботи волонтерів СНВК є благоустрій пам’ятних місць Скадовська.

а) Пам’ятний знак Гуманенку Володимиру Полікарповичу;

б) стела на честь учителів та учнів, що загинули на фронтах ВВв;

в) Братська могила льотчикам Скадовської авіа групи;

г) могили заслужених учителів Боярського І.О., Жолобової М.І. та Карташевського В.Я.;

д) пам’ятник партизанам «Луч – Буркути»;

е) могили померлих вчителів;

є) Пам’ятний знак на Цукурах.

У напрямку збереження навколишнього середовища Міністерство турботи тісно співпрацює з Міністерством екології. Так, наприклад, у минулому навчальному році було проведено «засіданні за круглим столом», до участі в якому було залучено представників місцевої влади, громадських діячів, Партію Зелених Скадовщини. У ході роботи гімназисти презентували свої доробки науково-дослідницьких робіт у даній галузі, пропонували шляхи вирішення й подолання екологічних калапсів Скадовського району.

Пам’ятним акордом 2015 – 2016 навчального року стала благодійна акція «Посади дерево миру», під час якої волонтери висадили на території міста, зокрема й на подвір’ї гімназії, катальпи, прикрасивши їх стрічками національної символіки.

Організована щорічна акція по збору макулатури «Збережемо ліс для нащадків» допомагає зберегти зелені насадження не лише нашого регіону, а й на зібрані кошти (а це приблизно близько сорока тисяч гривен!!!) покращити матеріально-технічне становище класних аудиторій.

Упродовж останніх семи років гімназисти під час зимових та Різдвяних свят у рамках загальногімназійної акції «Святий Миколай крокує планетою» дарують щастя дітям із обмеженими фізичними можливостями, відвідуючи реабілітаційний центр для дітей з вадами розвитку «Надія». Фрагмент такого Новорічного вітання було висвітлено у програмі районного телебачення «Обрій», із яким активно співпрацює Президентська рада академічної гімназії. Пропоную його переглянути.

Я цілком поділяю думки німецького письменника та драматурга Густава Фрейтага, який стверджував, що «у душі кожної людини знаходиться мініатюрний портрет його народу».

Як представник учнівського Парламенту переконана, що всі ці заходи допомагають кожному гімназистові пізнати всю красу й велич рідної Батьківщини, формують ідеал людини – патріота, гуманної, порядної, всебічно розвиненої особистості, а головне, що ми, учні – майбутні господарі нашої держави, психологічно готуємося до активної громадської діяльності, вчимося працювати в команді.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi