• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Злетілися туристи на краєзнавчий герць

Злетілися туристи на краєзнавчий герць

2014-04-29

/Files/images/0000_bht/1_12.jpg

Традиційно в кінці квітня до Білозерського Центру творчості дітей та юнацтва «злітаються» юні туристи-краєзнавці на районні змагання. Вранці 25 квітня о 10-й годині подвір’я Центру творчості заполонили учнівські командами з 17 шкіл району.

Після напутніх слів головного спеціаліста відділу освіти, молоді і спорту Білозерської райдержадміністрації Вікторії Незбай, заступника директора ЦТДЮ Олени Ільвачової, команди завзято кинулися на пошуки туристсько-краєзнавчих станцій, які були розташовані по всьому районному центру у найнесподіваніших місцях. Віднайти їх можна було проявивши неабияку туристську кмітливість, правильно прочитавши карту та зорієнтувавшись на місцевості.

Всього таких випробувальних пунктів було вісім. Вони слугували своєрідними перепустками до перемоги і щоб їх подолати юним туристам потрібно було показати не тільки вправність у здачі туристичного мінімуму, а й інтелектуальні знання з історичного, географічного, екологічного, літературного, етнографічного краєзнавства, туристсько-краєзнавчої вікторини та акторську майстерність у конкурсі «Фольклорно-етнографічна композція». Окремо оцінювалося «домашнє завдання» з фотоконкурсу на кращий знімок місцевих краєвидів та визначних місць.

Також у Центрі творчості дітей та юнацтва між собою у туристсько-краєзнавчих навичках та знаннях змагалися вчителі – керівники команд, підтверджуючи свій високий фаховий рівень.

У веселій та захопливій боротьбі час сплинув непомітно і на фініші замайоріла трійця лідерів. Ними традиційно вже не один рік поспіль стали команди Садівської ЗОШ (І місце), Білозерської ЗОШ № 2 (ІІ місце) та Федорівської ЗОШ (ІІІ місце). Завдячуючи налагодженій роботі з туризму та краєзнавства, національно-патріотичного виховання, вони постійно опиняються на лідерському п’єдесталі і головна інтрига хто ж займе на ньому нову сходинку. Цьогоріч садівці знову втримали вершечок туристичного олімпу, а от білозерці з школи № 2 посунули федорівців з їх торічної другої сходинки, - буде над чим попрацювати наступного року. Проте без найменшого засмучення всі переможці із задоволенням отримали з рук директора Центру творчості Ольги Іванченко призові кубки та медалі.

А от серед їх керівників місця розподілилися наступним чином І місце очікувано посіли керівники команди Садівської ЗОШ Сушко І.В. та Волкова Л.В., ІІ місце у керівника команди Федорівської ЗОШ Черепащук В.І., а ІІІ місце за керівником команди Білозерської ЗОШ № 2 Барановою Л.С.

Організатори зльоту юних туристів - краєзнавців дякують директорам шкіл, керівникам туристичних команд за активну участь, а директору районного музею Волошину О.А. і районній поліклінічній лікарні та медичній сестрі Смирновій В.М. за надану допомогу в проведенні змагання. А також бажають переможцям успіхів на обласному зльоті.

/Files/images/0000_bht/2_9.jpg



/Files/images/0000_bht/3_5.jpg

/Files/images/0000_bht/4_3.jpg

Валерій Кудлай , керівник гуртка «Школа журналістики» Білозерського районного Центру творчості дітей та юнацтва.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi