• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ІНФОРМАЦІЯ про проведення щорічного обласного (заочного) фольклорного фестивалю «Фольклор – фест» серед учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів

ІНФОРМАЦІЯ про проведення щорічного обласного (заочного) фольклорного фестивалю «Фольклор – фест» серед учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів

2018-07-04

Відповідно до наказу Херсонського державного будинку художньої творчості від 11 січня 2018 року № 13 «Про проведення щорічного обласного (заочного) фольклорного фестивалю «Фольклор – фест» серед учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів» з 10 січня 2018 року по 15 травня 2018 року, з метою поширення національних традицій та формування національної свідомості засобами фольклорного мистецтва, підняття рівня творчої активності учнів та учнівської молоді проведено зазначений захід.

Учні та учнівська молодь закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти приймали участь у фольклорному фестивалі у зазначених Положенням номінаціях («Сімейні обряди та звичаї», «Календарні свята та розваги»).

У фестивалі у двох номінаціях фольклорного мистецтва представлено 22 фольклорні обряди та звичаї, де прийняли участь 405 учасників.

Найбільшу кількість творчих робіт представлено в номінації «Календарні свята та розваги» - 21 творча робота, в номінації «Сімейні обряди та звичаї» надано 1 творча робота.

Активну участь в конкурсі взяли учні Високопільського, Новотроїцького районів, Хрестівської сільської ради, міст Голої Пристані, Херсона, Державного навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище», Державного професійно-технічного навчального закладу «Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії», вищого професійного училища № 17 м. Генічеська Херсонської області, професійно-технічного училища № 27

м. Генічеська Херсонської області.

Загалом, у фестивалі взяли участь учні та учнівська молодь з 2 районів області, міст Голої Пристані, Херсона та 4 закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Херсона та області.

Керівництвом навчальних закладів приділена значна увага розвитку українського самодіяльного мистецтва та чіткому дотриманню умов Положення фестивалю.

Фестиваль засвідчив активізацію інтересу учнів та учнівської молоді до відтворення та популяризації народних звичаїв, традицій та обрядів, виявив творчий потенціал та здатність дітей проявляти творчу ініціативу.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi