• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інформація про підсумки проведення щорічного обласного фестивалю-конкурсу фольклорного мистецтва «Україна колядує» серед учнів закладів середньої, позашкільної та професійної освіти Херсонської області

Інформація про підсумки проведення щорічного обласного фестивалю-конкурсу фольклорного мистецтва «Україна колядує» серед учнів закладів середньої, позашкільної та професійної освіти Херсонської області

2018-01-22

Відповідно до плану роботи Херсонського державного будинку художньої творчості, з метою розвитку фольклорного жанру як типу словесної форми, популяризації та відтворення народних звичаїв, традицій та обрядів, соціалізації учнів, виховання в них високих духовних і громадянських якостей, розширення поняття про період найважливіших зимових свят – Різдвяних свят, які закінчувалися на Водохреща, підвищення художнього рівня репертуару дитячих фольклорних колективів, залучення дітей до художньо-масового мистецтва, 19 січня 2018 року проведено зазначений захід, у якому взяли участь здобувачі освіти Білозерського району, міст Херсона, Голої Пристані та 1 закладу професійної освіти (Херсонський професійний ліцей харчової промисловості).

Фестиваль-конкурс проходив у двох номінаціях «Обрядові дійства» та «Вокал». У номінації «Обрядові дійства» прийняли участь 9 фольклорних колективів, у яких 90 учасників. У номінації «Вокал» прийняли участь 82 учасники, серед яких 3 солісти, 2 дуети та 7 колективів. Всього у фестивалі-конкурсі взяли участь 172 учасники.

Фестиваль-конкурс засвідчив підвищення інтересу до фольклорного мистецтва, що сприяє розвитку системи соціалізації молоді, виховання в неї високих духовних і громадянських якостей, відтворення українських новорічних народних традицій, звичаїв, легенд, пісень. Усі учасники дотримувалися фольклорної лексики. Під час фестивалю-конкурсу виконувалися щедрівки та колядки для дітей, новорічна коляда. Продемонстровано обрядові дійства зустрічі святвечора, різдвяної коляди, різдвяний вертеп, Меланки, Щедрий вечір, щедра кутя, Новий старий рік та свято Василя.

Відповідно до висновків журі та здійснивши аналіз проведеного заходу, переможців фестивалю-конкурсу нагороджено дипломами відповідно до умов Положення про щорічний обласний фестиваль-конкурс фольклорного мистецтва «Україна колядує».

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi