• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Уміння творити красу власними руками.

Уміння творити красу власними руками.

2017-03-22

10 березня 2017 року на базі Голопристанського районного будинку дитячої та юнацької творчості відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу «Знай і люби свій край». На заході були присутні члени журі, керівники гуртків, педагоги -організатори, учні, вихованці гуртків.

Усі присутні із задоволенням оглянули виставку, яка відбувається щорічно. На протязі 15 років обдаровані учні, вихованці залучаються до активної участі у мистецькому житті України, до відкриття і розуміння прекрасного в навколишньому середовищі, пробудження поваги до національної культури.

Виконання робіт у декоративно-прикладному мистецтві - це результат копіткої роботи та розвиток таланту, порив фантазії , вміння займатися рукоділлям. Зараз – особливий час. Ми звертаємось до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, то, життя наше буде більш радіснішим, духовно багатшим. Кожен, хто шанує українські національні традиції, хто хоче зберегти пам'ять про Україну, хто має витончений художній смак,- не обійдеться без вишивок, керамічних та розписних виробів, сувенірів, створених талантом і щирим серцем народних митців нашого краю.

З далекого минулого прийшло до нас і рукоділля – рук діло – життя, плетіння, в’язання, вишивання, різьблення, ткацтво . І виникло воно з любові до рідної землі й батьківської оселі, зі спілкування з навколишнім світом та потреби не стільки бачити красу, а й творити її власними руками.

Кожного року учні, вихованці гуртків навчальних закладів представляють роботи у різних техніках виконання: в’язання спицями, гачком; художня вишивка; вироби з тіста; паперова пластика та оригамі; вироби із соломи ( аплікація соломкою); м’яка іграшка; бісероплетіння; композиції з природних матеріалів рослинного та тваринного походження (насіння та кістки), та інше.

У рамках виставки тільки у 2017 році на конкурс були надані вироби у номінації «Квітуча сакура» (японського рукоділля), так як 2017 рік об’явлено «Роком Японії в Україні». Японія - загадкова країна, у якій поєднуються несумісні речі: «кам’яні джунглі», міст - мегаполюсів та священне, містичне ставлення до природи. Японія – неймовірно загадкова і красива країна зі своєю самобутньою культурою, квітучою сакурою і хризантемами, що розпускаються восени. Роботи японського мистецтва О-ХАНАМІ («Милування красою сакури») зачарували присутніх своєю красою, адже квіти японської сакури, зроблені дитячими руками передали, як найяскравіше, східну культуру.

Керівники гуртків будинку дитячої та юнацької творчості та їх вихованці продемонстрували роботи виконані у різних техніках декоративно –прикладного мистецтва. Після презентації виставки відбувся майстер-клас з виготовлення подарункової корзиночки для різноманітних свят. Поки учні займалися цікавою справою, члени журі працювали дуже плідно та визначили найкращі роботи, які будуть подані на ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу «Знай і люби свій край». Усім учасникам бажаємо перемоги у Всеукраїнському конкурсі!

Директор Голо пристанського районного

будинку дитячої та юнацької творчості

З.М. Лосєва

/Files/photogallery/20170303_133138.jpg

/Files/photogallery/20170303_141754_cr.jpg

/Files/photogallery/20170303_140028_cr (1).jpg

/Files/photogallery/20170303_134304_cr.jpg

/Files/photogallery/20170303_140425.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi