• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Підсумки фестивалю-конкурсу "ОстрівОК дитинства"

Підсумки фестивалю-конкурсу "ОстрівОК дитинства"

2020-06-19

Інформація

про підсумки проведення обласного фестивалю-конкурсу

театрів малих форм «ОстрівОК дитинства»

Відповідно до плану роботи Херсонського державного будинку художньої творчості, з метою популяризації театрів малих форм як виду театрального мистецтва, театральних колективів, розвиток та популяризації малих форм мистецтва (монолог, коротка п’єса, скетч, куплет, гротеск, пародія, мініатюра), підвищення художнього рівня естетичного виховання дітей, залучення їх до художньо-масового мистецтва. У зв’язку з поширенням корона вірусу 2019-nCOV, зазначений захід проведено у заочній формі.

У конкурсі взяли участь 56 здобувачів закладів загальної середньої, позашкільної освіти з міста Херсона – 27 учасників, Білозерського – 20 учасників, Великолепетиського - 4 учасники, Високопільського – 4 учасники.

На розгляд журі представлено 12 конкурсних вистав у трьох вікових категоріях та за номінаціями: скетч, мініатюра, театр двох акторів, інсценізація, розмовний жанр, театр народної естради.

Конкурсні вистави вирізнялися різноманітністю театральних жанрів, ознаками яких є мобільність, стислість змісту. Учні показали всебічну розвинутість, вміло розігрували невеличкі сценки, жарти, читали вірші, танцювали. Акторський ансамбль доповнював один одного своїми різноманітними талантами і знаннями за участі невеликої кількості дійових осіб.

Разом з цим, журі фестивалю-конкурсу відзначило типові помилки, що негативно вплинули на художній рівень конкурсних вистав: логічну незакінченість вистав, відсутні переходи в образах, не чітка дикція, відсутні акценти, доросла тематика виступів у виконанні дітей, невідповідність поняттям «малі форми» театральних жанрів.

На підставі висновків журі переможців фестивалю-конкурсу нагороджено дипломами відповідно до умов Положення про обласний фестиваль-конкурс театрів малих форм «ОстівОК дитинства».

/Files/images/ОстрівОК.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi