• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • “Єднаймося! Ми той є грунт подій майбутніх вирішальних»

“Єднаймося! Ми той є грунт подій майбутніх вирішальних»

2018-02-26

Саме ці слова Миколи Вінграновського стали девізом лідерського уїк-енду активістів учнівського самоврядування шкіл Білозерського району, Станіславської та Білозерської селищних рад, який відбувся на базі Білозерського районного ЦТДЮ 22 лютого .

Традиційно саме в лютому збір і навчання лідерів та їх наставників – педагогів – організаторів присвячений патріотичному вихованню та волонтерській діяльності.

Лідерські команди Станіславської, Дар’ївської шкіл та Чорнобаївського НВК у цікавих презентаціях та творчих виступах поділилися з присутніми досвідом роботи учнівського самоврядування з національно – патріотичного виховання .

А потім на секційних заняттях закипіла робота з різних напрямків діяльності самоврядування. Так, лідери на чолі з головою районної ради старшокласників Боярчук Катею та членом обласної ради старшокласників Маліновською Аліною (кер. Будко О.М.) на круглому столі обсудили проекти« Поезія стін» , « Серце до серця», які будуть впроваджуватися у школах району; взяли участь в акції «Тобі від тебе», поспілкувалися з запрошеною гостею – представником Білозерської селищної ради Незбай В.В. На секції туристів – краєзнавців ( кер. Литвиненко А.В.) у цікавих інтерактивних вправах старшокласники вчились орієнтуватися на місцевості, використовуючи народні прикмети; навичкам правильної організації привалу, підготовці та використанню туристського спорядження, організації і проведення шкільних туристських змагань та походів. На секції вожатих - разом з психологом Дібровою Л.В. знайомились з психологічними іграми , вправами на підвищення самооцінки у малюків, формування колективу, розвитку комунікаційних навичок і толерантного відношення до однокласників.

Робота педагогів – організаторів на секції теж була дуже насиченою: координатори учнівського самоврядування в школах ознайомились з підготовкою до військово – патріотичної гри « Сокіл» ( « Джура»)( завуч ЦТДЮ Ільвачова О.О.). З вимогами до організації і проведення огляду – конкурсу художньої самодіяльності «Таврійський барвограй» педагогів ознайомила методист Херсонського державного будинку художньої творчості Митрохина Ольга Іванівна. А заступник директора з методичної роботи ХДБХТ Калініченко Наталія В’ячеславівна провела чудовий майстер – клас по виготовленню вітальних листівок з використанням різних технік « hand made».

Після продуктивної роботи на секціях учасники уїк-енду приймали участь в громадянсько – патріотичній арт – акції «МАЙДАНС», яку підготували і провели вихованці гуртків «Лідер» (кер. Будко О.М.) та хореографічного колективу «Грація» ( кер. Гасан Я.А)

Сповнені приємних вражень та нових планів по розвитку учнівського самоврядування у своїх школах, старшокласники та їх наставники роз’їхались по домівках.

Лідери самоврядування та педагоги ЦТДЮ вдячні Херсонському державному будинку художньої творчості ( дир. Висовень В.В.) за методичну і практичну допомогу у проведенні районного заходу.

Будко Олена,

координатор учнівського самоврядування в районі

/Files/photogallery/DSC_0853.JPG/Files/photogallery/DSC_0860.JPG

/Files/photogallery/DSC_0882.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi